• 欢迎访问安徽专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以安徽省教育考试院https://www.ahzsks.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    服务时间
    9:00-24:00
    报考解答
    还在为报考流程
    报名条件发愁?
    微信扫码添加
    发送【地区】+【年级】+【专业】

    (传爱咨考专升本老师为你解答)

    学习交流
    扫码加入考生交流群
    真题福利
    扫码回复【福利】领取
    在线做题
    扫码即可开始刷题
    商务合作
    联系我们
    17755100523
    客服

    关注公众号免费领真题

    随时获取升本资讯
    随时获取升本资讯
    关闭
    安徽专升本 >统招专升本 > 专升本试题题库 > 历年真题 > 2024年安徽专升本英语真题阅读理解(一)

    小程序在线做题

    扫码即可轻松在线做题

    院校专业查询

    扫码即可一键查询院校专业

    考前冲刺课

    扫码即可获取课程福利

    2024年安徽专升本英语真题阅读理解(一)

    2024-07-04 21:51:44    来源:安徽专升本    点击: 考生交流群+加入

    【导读】有同学在找安徽专升本历年真题,安徽专升本网在这里为大家准备了2024年安徽专升本英语真题阅读理解(一),希望能对大家有所帮助!

    2024年安徽专升本英语真题阅读理解(一)

    2024年安徽专升本英语真题阅读理解(一):

    Catching fish from oceans,lakes and streams is not only the most popular but probably the oldest pastime pursued by human beings.Thousands of years ago,people caught fish in nets and traps,They also fashioned hooks from bones and stones.Taking fish with nets for food is called commercial fishing.Fishing with a hook and line for fun is called sport fishing.

    Perhaps the greatest appeal in fishing for fun is the opportunities it offers to get outdoors,to enjoy the company of friends and to use new and various skills to catch the fish.

    In fishing,a set of ethic exists based on consideration for others.One job is to take no more fish than one needs.Some of the best fishers catch fish for the spirit of it and then release them unharmed for some else to catch.The sport methods a person uses in catching fish and the consideration shown for others while fishing are the marks distinguishing a true fisher.

    26.Catching fish with nets for food is called.

    A.sport fishing B.a pastime C.commercial fishing D.netting

    答案:C

    解析:文章第一段第三行Taking fish with nets for food is called commercial fishing这里清楚地写明,捕鱼用以食用的行为被叫做"商业捕鱼"。

    27.What is the most attractive about fishing for fun?

    A.A chance to get traps

    B.A chance to get outdoors

    C.An opportunity to explore oceans D.An opportunity to fashion hooks

    答案:B

    解析:文章第二段集"Perhaps the greatest appeal in fishing for fun is the opportunity it offers to get outdoors”写道,也许钓鱼最吸引人的地方在于它给人们提供了出门的机会。

    28.A true fish is partly distinguished by.

    A.catching as many fish as possible

    B.going fishing alone

    C.Using sporting methods in catching fish

    D.Buying fishing equipment

    答案:C

    解析:文章第三段的最后一句"The sport methods a person uses in catching fish and the consideration shown for others while fishing are the marks distinguishing a true fisher"提到了一个人在钓鱼时所使用的钓鱼方法和对其他钓鱼者的体贴考虑是用来分辨一个人是否为真正的钓鱼者的方法。

    29.The major aim of sport fisher is to

    A.move from place to place.B.making,money C.catch fish for food D.fish for fun

    答案:D

    解析:文章第一段的最后一句"Fishing with a hook,and line for fun is called sport fishing"写道用鱼钩和鱼线进行娱乐性质的钓鱼叫做垂钓。

    30.What does the author tell us about fishing?

    A.It is costly.

    B.Any can enjoy it.C.women hate it.

    D.It is a new way of relaxing.

    答案:D

    解析:根据文章第二段:Perhaps the greatest appeal in fishing for fun is the opportunities it offers to get outdoors,to enjoy the company of friends and to use new and various skills to catch the fish.也许钓鱼的乐趣的最大吸引力是它提供的户外的机会,享受朋友的陪伴,并使用新的和各种技能的捕鱼。可知钓鱼是一种新型的放松方式。


    【结尾】以上是“2024年安徽专升本英语真题阅读理解(一)的相关内容了,关注安徽专升本网(www.ahsxez.com),获取2025年安徽专升本考试大纲、招生简章、招生计划等内容,助各位同学成功上岸!

    安徽专升本尾部图片
    安徽专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    文章来源于网络,如有侵权,请联系删除

    本文地址:http://www.ahsxez.com/show-1943-9965-1.html

    2024年安徽专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。
    专升本考生服务

    添加我们企业微信

    回复关键词,了解更多专升本咨询

    可为您第一时间推送专升本相关资讯